Technisch Werken

Kabinet investeert 34,5 miljoen in verduurzaming transportsector in 2020

De Nederlandse overheid gaat 34,5 miljoen euro investeren in de transportsector. Het geld is bestemd voor zogenaamde milieumaatregelen waardoor de transportsector duurzamer zou moeten worden. Niet alleen de overheid gaat meer investeren in de verduurzaming van de transportsector ook bedrijven gaan meer geld hierin investeren. Het zou gaan om een bedrag van 47 miljoen euro. Bovendien wordt er vanuit de Europese Unie ook nog eens 5,9 miljoen euro subsidie beschikbaar gesteld. Dit bericht werd bekend gemaakt door het ministerie van Milieu en Wonen op maandag 30 december 2019. Het totaalbedrag voor de verduurzaming van de transportsector komt daardoor uit op meer dan 87 miljoen euro. Dit bedrag zal worden geïnvesteerd in 43 projecten. Het elektrisch rijden moet ook in de transportsector verder worden uitgebreid.

Daarom wordt de laadinfrastructuur verder uitgebouwd in Nederland. Bovendien zal ook het gebruik van waterstof verder worden bevorderd. Er komen in totaal zeven nieuwe waterstoftankstations in Nederland. Deze worden onder meer in Dordrecht, Barneveld en Roosendaal geplaatst. Verder wordt er ook gekeken naar de mogelijkheid om transportschepen te laten varen op waterstof. Ook worden bouwmachines uitstootvrij gemaakt. Deze laatste ontwikkeling is van belang in het kader van de stikstofcrisis. Door de stikstofcrisis konden veel bouwprojecten niet door gaan. Tijdens het bouwen moet de stikstofuitstoot minimaal zijn. Daarom is het reduceren van de stikstofuitstoot van bouwmachines extra belangrijk.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!