Technisch Werken

Inflatie in de eurozone in 2019 nog niet op gewenst niveau aldus DNB

De inflatie in de eurozone zou omhoog moeten om op het ‘gewenste niveau’ te komen dat is vastgesteld door de ECB. Dat geeft Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB) aan in een interview dat zondag is gepubliceerd. Het interview werd gehouden met de Italiaanse krant Corriere della Sera. De ECB oftewel de Europese Centrale Bank (ECB) vind de huidige inflatie nog niet op het gewenste niveau. De ECB streeft namelijk naar een inflatiepercentage van bijna twee procent. Volgens de topman van DNB zal het huidige inflatiepercentage daar dicht bij in de buurt kunnen komen. De ECB zou volgens hem nu rekenen op een getal dat dichter bij de 2 procent ligt dan we de afgelopen zes jaar hebben berekend.

Volgens de heer Knot zal Nederland er alles aan moeten doen om de economie te laten presteren. Ook de andere Europese landen zullen zich hiervoor moeten blijven inzetten. Als de economie zal blijven heeft dit gevolgen voor de prijzen en zal de inflatie toenemen. De vraag is echter of deze ontwikkeling werkelijkheid zal worden op korte termijn. De verwachtingen met betrekking tot de economische groei in Europa zijn nog wel positief maar er wordt wel een afvlakking verwacht in het groeicijfer. Het lijkt er op dat de economie minder hard groeit dan eerder werd gehoopt.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws