Technisch Werken

Europese Commissie pleit voor Europese innovatieraad

De Europese Commissie zou graag een Europese innovatieraad willen oprichten voor baanbrekende technologieën. Daarbij zou ook extra aandacht moeten worden besteed aan samenwerkingsverbanden voor het oplossen van maatschappelijke en milieuproblemen zoals het plastic afval in de oceanen. De EU zou meer ambities moeten hebben. Vicevoorzitter Jyrki Katainen van groei en investeringen heeft aangegeven dat Europa “onderzoek van wereldklasse en een solide industriële basis” moet bieden. Er moet nog harder worden gewerkt aan het omzetten van goede ideeën naar daadwerkelijke successen.

Kunstmatige intelligentie en de circulaire economie
Er zijn verschillende onderwerpen die belangrijker worden in de wereld. Hierbij kun je denken aan de energietransitie maar ook aan kunstmatige intelligentie en de circulaire economie. Dit zijn belangrijke nieuwe trends die de maatschappij en economie in beweging brengen. Daarom moet er volgens de Europese Commissie snel actie worden genomen om mee te gaan met de nieuwe innovatiegolf.

Research en development
Onderzoek en ontwikkeling of research en development krijgt van de Europese Commissie een impuls van 100 miljard

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!