Technisch Werken

BBL aanmelding in februari 2019 in de techniek

Het is in 2019 overduidelijk dat er een tekort is aan personeel in de techniek. Met name in de installatietechniek, elektrotechniek, bouw en werktuigbouwkunde is een groot tekort aan personeel. Dit tekort is zichtbaar door de grote hoeveelheid vacatures die open staan. Steeds meer bedrijven willen ook graag BBL-ers inzetten om de openstaande functies te vervullen. Een BBL-er is iemand die een mbo-opleiding volgt volgens de beroepsbegeleidende leerweg. Dit betekent in feite dat iemand werken en leren doet.

BBL is een praktijkgerichte manier van leren in het middelbaarberoepsonderwijs. Dit biedt voordelen voor de BBL-er zelf maar ook voor de werkgever of opdrachtgever. Deze werkgever kan namelijk de BBL-er ontwikkelen tot vakkracht. Naar mate iemand langer werkzaam is bij een bedrijf als BBL in een werk-leertraject zal zijn of haar meerwaarde voor het bedrijf groter worden. De werkervaring en vaardigheden worden namelijk in de praktijk ontwikkeld en meteen ingezet. Daarom zijn BBL-ers heel erg gewenst bij technische bedrijven. Een toenemend aantal bedrijven zet daarom vacatures open specifiek voor BBL-leerlingen. Aanmelden voor BBL kan altijd, ook in februari 2019. Gebruik hiervoor de aanmeldknop in de menubalk van de website van technischwerken.nl.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!