Technisch Werken

Autoproducent Ford gaat autoproductie uit Engeland verhuizen bij harde Brexit in 2019

Automaker Ford heeft plannen om het Verenigd Koninkrijk te verlaten als er een harde Brexit zal plaatsvinden. Daarvoor worden op dit moment voorbereidingen getroffen volgens een artikel van The Times op woensdag 13 februari 2019. Ford heeft net als andere grote bedrijven een gesprek gehad met premier Theresa May.

Op basis van dit gesprek heeft het bedrijf besloten om te kijken naar alternatieve productielocaties. Ford heeft momenteel twee fabrieken in het Verenigd Koninkrijk. Daar werken in totaal meer dan dertienduizend werknemers. Met dit aantal banen in het VK is Ford een enorme speler in de markt. In het Verenigd Koninkrijk is Ford het grootste automerk. Voor Ford is het Verenigd Koninkrijk de derde markt ter wereld. Niet alleen Ford bekijkt de mogelijkheden om de productie te verplaatsen buiten het VK bij een harde Brexit, ook andere bedrijven in de industrie overwegen om te vertrekken.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!