Technisch Werken

Aantal vacatures in derde kwartaal 2018 op recordniveau

In het afgelopen kwartaal zijn er in Nederland een record aantal nieuwe vacatures op de arbeidsmarkt verschenen. Daarnaast zijn er ook een recordaantal vacatures ingevuld. Dit bericht werd woensdag 14 november 2018 bekend gemaakt door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het statistiekbureau maakte haar bericht bekend op basis van de nieuwste kwartaalcijfers over de arbeidsmarkt.

Volgens het CBS werden er in het derde kwartaal van 2018 in totaal 306.000 nieuwe vacatures open gezet. Daarnaast zouden er 295.000 vacatures zijn opgevuld. Dit maakt duidelijk hoe dynamisch de arbeidsmarkt is in 2018. Aan het einde van de maand september werden door het CBS in totaal 262.000 openstaande vacatures geregistreerd. Dat is het hoogste vacatureaantal dat ooit heeft opengestaan in Nederland volgens het CBS. Volgens het statistiekbureau ontstonden er vooral veel nieuwe vacatures in de zorgsector en in de handel.

Het jaar 2018 blijkt een jaar te zijn waarin records worden verbroken op de arbeidsmarkt. Eerder dit jaar werd het recordaantal nieuwe vacatures van 2007 al verpletterd. In 2007 kwam het recordaantal vacatures uit op 249.000. Volgens het CBS werd de grootste banengroei veroorzaakt door de uitzendbureaus in Nederland. Het is de eerste keer dat meer dan twee miljoen werknemers in Nederland een flexibele arbeidsrelatie hebben op de arbeidsmarkt.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!