Vertrouwen bouwondernemers op recordniveau in derde kwartaal 2016

Het gaat goed met de bouw in Nederland. Verschillende bouwondernemingen hebben veel nieuwe projecten gescoord de afgelopen maanden. Dat zorgt er voor dat het vertrouwen in de bouwsector aan het toenemen is. In kwartaal 3 van 2016 is het vertrouwen van bouwondernemers op een recordhoogte beland. Het Centraal Bureau voor de Statistiek publiceerde donderdag 24 november 2016 gegevens over de ontwikkelingen in de bouwsector. Hieruit komt naar voren dat in het derde kwartaal van 2016 voor het eerst in een jaar sprake was van een stijging in het aantal nieuwbouwwoningen waarvoor een bouwvergunning is afgegeven.

In het derde kwartaal werd een vergunning afgegeven voor de bouw van ongeveer 14.000 nieuwe woningen. Dit is ongeveer 31 procent meer dan in dezelfde periode in 2015. Volgens het CBS krijgt de bouwsector door deze bouwvergunningen een nieuwe impuls. Dit is gunstig terwijl de bouwsector in Nederland al heel goed draait. De ondernemers in de bouwsector zijn optimistisch. Ze verwachten dat de omzet in het laatste kwartaal van 2016 verder zal groeien. Daarnaast denkt ook een groot aantal bouwondernemers dat er extra personeel zal moeten worden aangenomen voor de projecten die op de planning staan.

Dat is natuurlijk goed nieuws voor de werkzoekenden die graag aan de slag willen in de bouw. Ook uitzendbureaus in de bouw krijgen het de komende tijd waarschijnlijk drukker. Deze bureaus hebben het op dit moment al moeilijk met het vinden van de juiste kandidaten voor vacatures in de bouw. Het beschikbare bouwpersoneel op de arbeidsmarkt neemt namelijk af.