Werkloosheid gedaald in februari 2023 naar 356.000 werklozen

In Nederland neemt de werkloosheid steeds verder af. In de maand februari is het aantal werklozen gedaald naar 356.000 personen. Dit is in kaart gebracht door het Centraal Bureau voor de Statistiek. Het CBS geeft aan dat er in Nederland nog veel vacatures open staan. Door het statistiekbureau werd aangegeven dat het zou gaan om honderdduizenden vacatures die open staan in Nederland. Dat zorgt er voor dat werklozen de keuze hebben uit meerdere vacatures.

De komende tijd zal de krapte nog wel blijven aanhouden op de arbeidsmarkt. Deskundigen hebben aangegeven dat de krapte nog wel tien tot twintig jaar zal gaan duren. Voor werkgevers betekent dit dat er vaak een complete strategie moet worden ontwikkelt waarmee ook voor de toekomst vacatures kunnen worden ingevuld. Bedrijven besteden veel aandacht aan wervingscampagnes via internet en sociale media. Daardoor hopen ze kandidaten binnen te halen. Bovendien gaan bedrijven ook meer aandacht besteden aan het ontwikkelen van zijinstromers.

Doormiddel van opleidingen en trainingen worden deze zijinstromers klaargemaakt voor een baan waar ze in eerste instantie niet geschikt voor werden geacht. Dat is een gunstige ontwikkeling want daarmee kunnen ook mensen die lastig aan een baan kunnen komen geholpen bij het loopbaanproces dat start met een goede opleiding en training. Technicum uitzendbureau doet dit bijvoorbeeld in de techniek. Doormiddel van opleidingen zoals Technicum ONE installatietechniek en Technicum ONE elektrotechniek worden mensen voor de techniek klaargestoomd. Op die manier wordt de werkloosheid nog kleiner in Nederland.