Welke isolatiemaatregelen vallen onder de subsidie SEEH vanaf 2019?

De Subsidie energiebesparing eigen huis oftewel de SEEH wordt weer opnieuw van kracht op 2 september 2019. De SEEH was eerder al ingevoerd in september 2016 maar werd toen in de maand april van 2017 stopgezet omdat de subsidiepot toen op was. De subsidie werd ingevoerd zodat woningeigenaren financieel gecompenseerd kunnen worden als ze hun woning willen isoleren. Door meer woningen te isoleren hoeft er minder energie te worden verbruikt en kan het aardgasverbruik in Nederland omlaag. Dat zorgt voor een lagere CO2 emissie en tevens voor minder druk op de aardgaswinning in Groningen. Ook vanaf 2 september 2019 is de subsidie weer van kracht met dezelfde doelstelling: het energieverbruik verlagen van Nederlandse huishoudens.

Waarvoor kan de SEEH worden aangevraagd?
De subsidie kan worden aangewend voor verschillende werkzaamheden in de woningisolatie:

  • Spouwmuurisolatie: het isoleren van bestaande spouwmuren van een woning.
  • Dakisolatie: het isoleren van het bestaande dak van een woning. Ook voor het isoleren van een bestaande zolder- of vlieringvloer als de zolder onverwarmd is.
  • Vloerisolatie en/of bodemisolatie: het isoleren van de bestaande vloer en/of de bestaande bodem. Ook het isoleren vanuit de kruipruimte onder de woning.
  • Gevelisolatie: het isoleren van de bestaande binnen- en buitengevel met isolatiemateriaal.
  • Hoogrendementsglas: het vervangen van enkel glas door HR++-glas of door triple-glas (driedubbel glas).