De SEEH (Subsidie energiebesparing eigen huis) is in september 2016 van start gegaan maar werd al in april 2017 stopgezet vanwege het feit dat er teveel subsidieaanvragen werden ingediend door particuliere huiseigenaren. Toch is energiebesparing belangrijk. Door minder energie te verspillen kan geld worden bespaard en bovenal ook het milieu minder zwaar worden belast. Daarom heeft de overheid besloten om de subsidieregeling weer van kracht te laten gaan.
Het nieuwe startmoment van de SEEH is 2 september 2019. De regeling is ook vanaf die datum weer van toepassing op dezelfde doelgroep namelijk de woningbezitters van Nederland. Het is mogelijk om voor isolatiewerkzaamheden die zijn uitgevoerd vanaf 15 augustus 2019 alsnog subsidie aan te vragen. Door de subsidie wordt het isoleren van een woning goedkoper terwijl de energielasten na het aanbrengen van de isolatie nog verder omlaag gaan. Op die manier is het isoleren van een woning wel extra gunstig. De minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren vind de subsidie voor isolatie van woningen een belangrijke stap richting een duurzaam gebouwde omgeving.
Er kan veel geld worden bespaard doormiddel van een goede isolatie. Dit heeft Milieu Centraal berekend. Een eengezinswoning zonder isolatie verliest bijvoorbeeld veel warmte via de ramen, gevel, het dak en de vloer. Een dergelijke geïsoleerde woning verbruikt per jaar 3.300 m3 aardgas voor verwarming. Als men hetzelfde huis goed zou isoleren zou men 600 m3 gas nodig hebben voor verwarming. Door een goede isolatie zou men 1.900 euro per jaar kunnen besparen. De overheid heeft het budget voor het isoleren van woningen beschikbaar gesteld tot en met de maand december van 2020. De kans is echter aanwezig dat het budget eerder op raakt. In dat geval zullen consumenten tijdig op de hoogte worden gebracht volgens de RVO. Deze instantie keert de subsidies uit. In totaal wordt 90 miljoen euro beschikbaar gesteld door de overheid.