VNO-NCW beschouwd verkiezingsuitslag 2017 als oproep voor duurzaam ondernemen

Werkgeversorganisatie VNO-NCW heeft een reactie gegeven op de verkiezingsuitslag op donderdag 16 maart 2017. Volgens de organisatie is duidelijk geworden dat veel burgers willen dat de overheid en werkgevers meer gaan investeren op het gebied van hernieuwbare energie. Daarom wordt de overgang naar schonere energie en een leefbaar landelijk gebied als een belangrijk prioriteit genoemd in een lijst van agendapunten die zijn opgesteld voor een nieuw kabinet.

Voorzitter Hans de Boer van VNO-NCW geeft aan dat er op een effectieve manier moet worden geïnvesteerd in duurzaamheid. De werkgevers gaan geen voorkeur uitspreken over en coalitie die gemaakt moet worden. Volgens de voorzitter lijkt een samenwerking tussen VVD, CDA en D66 wel logisch. Er moet dan echter wel een vierde partij gaan aanschuiven. Dit zou dan ChristenUnie kunnen worden of GroenLinks. Deze beide partijen worden door de werkgeversorganisatie als zeer achtenswaardige partijen beschouwd.

Naast de omslag naar verduurzaming van de economie in Nederland wordt door de VNO-NCW ook gesproken over de bekende wensen van ondernemers. Daarbij werd gesproken over lagere lasten. Ook moet een goed werkende arbeidsmarkt worden bevorderd door een nieuw kabinet aldus de VNO-NCW.