VDL Groep haalt megaorder binnen van Arriva in september 2016

VDL Groep heeft een megaorder binnengekregen van Arriva. VDL is een industrieconcern in Eindhoven. Het bedrijf mag 228 nieuwe bussen produceren en leveren aan de Arriva vervoermaatschappij. Hiervoor krijgt de VDL Groep een bedrag van 60 miljoen euro. VDL zal naast de productie en de levering van de bussen in de toekomst ook het onderhoud verzorgen van een deel van de bussen van Arriva.

De bussen die door VDL zullen worden geproduceerd worden op verschillende plaatsen in Nederland ingezet.  Zo wordt een deel van de bussen ingezet op de Waddeneilanden.  Een ander deel zal worden ingezet in Limburg. Verder worden ook nieuwe bussen ingezet in Zuidoost-Friesland. Er zullen ook een aantal elektrische bussen worden gebouwd. In totaal zullen dertig elektrische bussen worden geproduceerd door Arriva. Deze bussen behoren tot de order.

Deze zullen onder andere gaan rijden in Maastricht en Venlo maar ook op de Waddeneilanden worden elektrisch aangedreven bussen ingezet. Dit heeft de vervoermaatschappij Arriva donderdag bekend gemaakt. In de provincie Limburg heeft Arriva de afspraak gemaakt dat alle voertuigen van het vervoersconcern  binnen tien jaar elektrisch aangedreven zullen zijn.