Vacatures BBL installatiemonteur november 2019

Installatiemonteurs zijn heel erg belangrijk voor de energietransitie de komende jaren. Daarom staan er veel vacatures open voor installatiepersoneel. Het grote voordeel van installatiemonteurs is dat deze werknemers niet alleen in de nieuwbouw van woningen en utiliteit worden ingezet maar vooral ook in de energietransitie en verbouwing van bestaande woningen en andere gebouwen. Veel woningen in Nederland zijn nog aangesloten op aardgas. Op korte termijn zal dit gaan veranderen maar op de lange termijn zullen de veranderingen aanzienlijk worden. Er wordt gesproken over het plaatsen van waterstofketels in plaats van de aardgasgestookte cv-installaties. Het plaatsen van een waterstofketel moet echter worden uitgevoerd door een ervaren en erkende installateur.

Installatiemonteurs en duurzaamheid
Ook worden er in Nederland veel warmtepompen en lagetemperstuursverwarming geplaatst. Daarvoor worden speciale radiatoren en vloerverwarming aangebracht in woningen. Installatiemonteurs in Nederland krijgen met al deze nieuwe technieken te maken. Dat zorgt er voor dat het vak installatiemonteur belangrijk en afwisselend wordt en blijft. Het aantal vacatures voor installatiemonteurs is zo groot dat er eigenlijk geen ervaren personeel meer gevonden wordt op de arbeidsmarkt. Daarom worden nieuwe vakkrachten ontwikkeld doormiddel van inwerktrajecten en opleidingen. De meest gekozen variant op dit moment is BBL. Doormiddel van een BBL opleiding kan een aankomende vakkracht werken en leren. Dat betekent dat de assistent vakkracht in de praktijk meewerkt met ervaren monteurs. Zo wordt het installatievak geleerd en kan de BBL-er meteen ook een basissalaris verdienen. Voor installatiebedrijven zorgden de BBL-ers er voor dat ervaren krachten ondersteund worden op de werkvloer.

Ook aan de slag met BBL installatietechniek?
Wil je ook aan de slag in een BBL opleiding in de installatietechniek of heb je hier vragen over? Dan kun je klikken op de knop “BBL Technicum”. Dan kom je op een pagina waarop je jezelf kunt aanmelden voor een BBL opleiding bij jou in de buurt. Ook kun je vragen stellen aan ervaren opleidingsadviseurs.