Vacatures BBL elektromonteur november 2019

Er is in Nederland veel vraag naar elektromonteurs op de arbeidsmarkt. De bouwsector heeft nog voldoende werk voor de installatiebranche ondanks de problemen in de bouw. Dat komt omdat de installatiesector slechts ten dele de nadelige gevolgen merkt van de stikstofcrisis en de PFAS problematiek. Elektromonteurs en installatiepersoneel is namelijk niet alleen actief in nieuwbouwwoningen en nieuwe utiliteitsprojecten maar ook in renovatie en de energietransitie van bestaande gebouwen.

Duurzame energie
Door de focus van de overheid, het bedrijfsleven en particulieren op verduurzaming komt er steeds meer werk vrij voor elektromonteurs en installatiemonteurs. Dat blijkt ook uit de toename in het aantal vacatures voor deze beroepsgroepen. In 2019 is echter duidelijk een tekort aan ervaren personeel in deze sectoren merkbaar. Daardoor komen installateurs in de problemen. Veel projecten kunnen niet worden afgerond of worden op de lange baan geschoven. Ook worden installatiebedrijven kieskeuriger met betrekking tot de projecten die ze wel en niet aannemen. De behoefte aan nieuwe instromers in de elektrotechniek en installatietechniek is groot. Er zijn veel bedrijven die graag installatiemonteurs en elektromonteurs opleiden.

BBL elektrotechniek vacatures

Daarvoor zijn speciale BBL trajecten ontwikkeld de afgelopen jaren. In een BBL-traject kan een onervaren persoon worden ontwikkelt tot vakkracht voor de installatietechniek of elektrotechniek. BBL is een vorm van werken en leren. Dat betekent dat men in de praktijk een vak leert en gemiddeld 1 dag of een middag per week naar school gaat voor de theorie. Tijdens een BBL opleiding krijgt een BBL-er bovendien een salaris. Dat zorgt er voor dat de opleiding betaald kan worden en de BBL-er bovendien nog kan sparen voor bijvoorbeeld een rijbewijs of auto. BBL is over het algemeen een groot succes. Daarom zetten steeds meer bedrijven zogenaamde BBL-vacatures open.

Ook een BBL opleiding elektrotechniek volgen?
Wil je ook aan de slag met een opleiding BBL elektrotechniek? Klik dan op de knop BBL elektrotechniek. Dan kom je op een pagina waar je jezelf kunt aanmelden voor een BBL opleiding in de elektrotechniek, installatietechniek, mechatronica of een andere technische BBL opleiding.