Urban Mining Corp ontwikkelt nieuwe recyclingtechniek voor plastic in 2018

De Nederlandse recyclingindustrie krijgt ongeveer 250 verschillende soorten plastics binnen maar is momenteel slechts in staat om 4 soorten plastics van elkaar te scheiden. Dit heeft Jaap Vandehoek van Urban Mining Corp uit Rotterdam aangegeven in een gesprek met de NOS.

Urban Mining Corp
Urban Mining Corp heeft het probleem in de recyclingindustrie opgemerkt en heeft hiervoor een oplossing bedacht. Door een nieuwe techniek kunnen 25 tot 75 soorten plastics recyclebaar worden. Volgens Vanderhoek is er technisch veel mogelijk. Er zal echter ook vanuit Europa wat gedaan moeten worden. We hebben de Europese regels nodig en daarnaast een rationalisering van de verpakkingsindustrie.

Minder soorten plastic
Met deze rationalisering doet hij op de 250 verschillende soorten samenstellingen van plastic. Men moet zich gaan afvragen of zoveel verschillende soorten plastic wel echt nodig zijn. Wanneer er minder soorten plastics zouden zijn kan dat de recyclingindustrie vooruit helpen. Als er bijvoorbeeld 100 soorten plastics zijn dan wordt het eenvoudiger en goedkoper om aan hoogwaardig plastic voor verpakkingen te maken uit plastic afval.