Technicum zet zich in voor werkgelegenheid technisch personeel tijdens coronacrisis 2020

Het uitzendbureau Technicum zet zich in voor de werkgelegenheid van technisch personeel tijdens de coronacrisis. Het technische uitzendbureau werkt hiervoor samen met verschillende partners in de techniek. De doelstelling is het behoud van werk in de techniek en het herplaatsen van technisch personeel als het behoud van hun baan (tijdelijk) niet meer mogelijk is.

De coronacrisis heeft er voor gezorgd dat er grote verschuivingen hebben plaatsgevonden op de arbeidsmarkt. Er zijn verschillende banen verdwenen en met name flexwerkers hebben het lastig. Doordat bedrijven minder verkopen en minder produceren is er minder werk voor het personeel. In de praktijk betekent dit dat er minder werkgelegenheid is. De ups en downs in werkgelegenheid worden op de arbeidsmarkt vaak opgevangen door flexwerkers. Dat is ook het geval in de technische sectoren zoals de werktuigbouwkunde, metaaltechniek, installatietechniek en elektrotechniek. In de deze sectoren van de techniek hebben de flexwerkers in Nederland een lastige periode hoewel de verschillen per bedrijf en regio groot zijn.

Technicum grijpt elke kans om personeel te helpen aan een nieuwe baan. Vacatures in de techniek worden door Technicum gedeeld. Bedrijven die te maken hebben met een krimp in hun personeelsbestand kunnen hun technici bij Technicum onder de aandacht brengen. Zo kunnen bedrijven gezamenlijk met Technicum zoeken naar oplossingen in deze moeilijke tijd. Het grote voordeel is dat Technicum een groot netwerk heeft in personeel maar ook in bedrijven op de arbeidsmarkt. Zo kan het technische uitzendbureau vaak sneller een betere oplossing vinden voor personeel dat werk zoekt in de techniek. Ben je zelf op zoek naar een baan in de techniek? Neem dan contact op met Technicum en bekijk het vacatureaanbod door op de knop: ‘vacatures Technicum’ te klikken. Deze knop staat in de menubalk.