Technicum heeft instromers mechatronica beschikbaar vanaf juni 2023

Veranderingen volgen elkaar steeds sneller op, de impact op mens en techniek is groter dan ooit. Er is maar één goed antwoord op al die ontwikkelingen, trends en innovaties; we moeten ze een flinke stap voor zijn.

Daarom starten wij op 30 juni met een nieuwe Technicum ONE Start klas in Leeuwarden voor de opleiding Mechatronica.

Instroommogelijkheden kandidaten Technicum ONE Start Monteur Mechatronica

Technicum Friesland biedt in juni 2023 kandidaten een voorschakeltraject in de vorm van Technicum ONE Start. Door dit voorschakeltraject komen er meer instromers in de mechatronica beschikbaar. Als uw bedrijf op zoek is naar kandidaten met een basiskennis mechatronica kunt u nu alvast contact opnemen met Technicum zodat we samen met u kunnen kijken waar de behoefte van uw bedrijf ligt en welke kandidaten beschikbaar komen.

Inhoud Technicum ONE Start Monteur Mechatronica

In dit weekprogramma leren de aankomende mechtronicamonteurs de basis aan voor mechtronica. De volgende punten komen onder andere aan bod:

  • Werken conform NEN 3140 en IEC 60092-509.
  • Opstellen van taak-risico-analyse voor (eigen) werkzaamheden
  • Groepenkasten, schakelkasten, relais, zekering en andere schakelaars.
  • Aandrijfmotoren.
  • Gebruik van multimeter en verhelpen van storingen.
  • Defecte smeltveiligheden herkennen waarnemen en herstellen.
  • Werken met groepenkaart en/of installatieschema’s

Met een kandidaat die het voorschakeltraject Monteur Mechatronica heeft gevolgd heeft u een kandidaat met een mechatronica achtergrond die klaar is om te starten als assistent mechatronica monteur, technisch operator of assemblagemedewerker binnen uw bedrijf.

Neem contact op met Technicum

Wij gaan graag met u in gesprek over de kansen en uitdagingen in uw bedrijf. Neem contact op met Technicum, dit kan via de knoppen BBL Technicum en vacatures Technicum.