Staalproducent ArcelorMittal heeft in het eerste kwartaal 2018 hoogste winst in zes jaar geboekt

Het gaat goed met staalproducent ArcelorMittal. Deze grote staalfabrikant heeft in het eerste kwartaal van 2018 de hoogste winst weten te behalen in zes jaar tijd. Deze winst is het gevolg van de gunstige marktomstandigheden in de staalsector. Hier wist het bedrijf van mee te profiteren. De kwartaalcijfers van het bedrijf werden vrijdag 11 mei 2018 bekend gemaakt door ArcelorMittal. De staalproducent is de grootste staalproducent ter wereld en heeft een notering op de beurs van Amsterdam. Volgens de ArcelorMittal zijn de vooruitzichten voor het bedrijf over de komende tijd positief.

Ebitda
De ebitda of het bedrijfsresultaat kwam uit op 2,5 miljard dollar en het bedrijf had een omzet van bijna 19,2 miljard dollar. Dit resultaat was beter dan de marktanalisten gemiddeld hadden verwacht. Door de hogere verkoopprijzen van staal wist het bedrijf betere resultaten neer te zetten. Er werd ook meer staal verscheept, hierin was een toename tot 21,3 miljoen ton staal.
Topman Lakshmi Mittal heeft in een toelichting aangegeven dat de wereldwijde vraag naar staal is toegenomen. De staalmarkt is dit jaar verder is verbeterd. Wereldwijd zal de vraag naar staal in 2018 volgens ArcelorMittal toenemen met 1,5 tot 2,5 procent.

Staal voor de bouwsector
Het gaat beter met de economie en er wordt meer gebouwd. Dat zorgt er voor dat de vraag naar verschillende materialen ook toeneemt. Zo neemt de vraag naar staal ook toe. Niet alleen de bouwsector heeft meer staal nodig, ook de werktuigbouwkundige bedrijven en machinebouwers gebruiken meer producten die van staal zijn gemaakt. Hiervan weten de staalproducenten te profiteren als ze een effectieve marktbewerking hebben.