Spaarrente op 0,01 procent bij Rabobank vanaf 26 november 2019

De Rabobank verlaagt de spaarrente voor een groot aantal spaarrekeningen van 0,03 naar 0,01 procent met ingang van 26 november. Dit heeft de Rabobank afgelopen woensdag bekend gemaakt. De nieuwe percentages zijn van toepassing op spaarrekening met spaarbedragen tot 5 miljoen euro. Op spaarrekeningen waar meer geld staat blijft de rente 0 procent. De Rabobank gaat de rente op al haar verschillende soorten spaarrekeningen verlagen.

De Rabobank heeft een aantal verschillende soorten spaarrekeningen. Een voorbeeld hiervan is Rabo PeriodeSparen 30. Op deze spaarrekening staat het spaargeld gemiddeld langer en moet men een opnametermijn hanteren van dertig dagen. De rente op deze soort spaarrekening daalt van 0,08 naar 0,05 procent. Bij Rabo PeriodeSparen 90, waarbij er sprake is van een opnametermijn van negentig dag gaat de rente van 0,13 naar 0,1 procent.

De Rabobank is niet de eerste bank die de spaarrente verlaagt. Eerder had de ING haar spaarrentes al verlaagd in augustus. Bij die bank daalde de spaarrente van 0,03 naar 0,02 procent. De ABN AMRO heeft de spaarrente in juli al verlaagd naar 0,02 procent. De Rabobank had tot voor kort nog geen extra verlaging doorgevoerd. Daardoor had deze bank dus nog een relatief hoge rente ten opzichte van andere grote banken.