Rolls-Royce schrapt 4.600 banen voor 2020

De Britse vliegtuigmotorenbouwer Rolls-Royce is van plan om in de komende twee jaar ongeveer 4.600 banen te laten verdwijnen doormiddel van een grote reorganisatie. Deze reorganisatie moet er voor zorgen dat er een bedrag van omgerekend 500 miljoen euro wordt bespaard door het bedrijf. Het bericht over de reorganisatie werd bekend gemaakt op donderdag 14 juni 2018 aan de Britse nieuwszender BBC.

Rolls-Royce is de één na grootste vliegtuigmotorenbouwer van de wereld en is de afgelopen periode bezig geweest met het opnieuw inrichten van de organisatie. Door het reorganiseren hoopt de Rolls-Royce meer winst te gaan maken in de toekomst. Het bedrijf had in 2016 een recordverlies geleden van meer dan 5 miljard euro. Rolls-Royce heeft te maken met een dalende vraag naar scheepsmotoren. Verder behaalt het bedrijf ook steeds minder omzet op het gebied van onderhoudswerkzaamheden en revisie van motoren van zakenvliegtuigen.

Momenteel werken er bij Rolls-Royce ongeveer 50.000 mensen. Toen topman Warren East in 2015 aantrad werden er in het bedrijf al behoorlijke veranderingen doorgevoerd. Die hadden ook ingrijpende gevolgen voor het personeelsbestand. Door de nieuwe ingreep en eerdere reorganisaties heeft het bedrijf al ongeveer 10.000 arbeidsplaatsen in totaal geschrapt. Het bedrijf overweegt momenteel om bepaalde afdelingen te verkopen.