Rolls-Royce schrapt 800 banen vanaf 2016

Rolls-Royce is een bekend bedrijf dat in verschillende werktuigbouwkundige segmenten actief is. Zo is het bedrijf ook actief in het maritieme segment. In dit segment wil het bedrijf kosten gaan besparen. Er worden ongeveer achthonderd banen bij de maritieme activiteiten van het bedrijf geschrapt. Door het schrappen van de banen hoopt het bedrijf 50 miljoen euro per jaar te besparen. Dit is omgerekend 59 miljoen euro. Dit heeft Rolls-Royce donderdag 1 december 2016 bekend gemaakt.

Eerder had het bedrijf al bekend gemaakt dat ze duizend banen wilde schrappen. Momenteel werken er bij het maritieme segment van Rolls-Royce ongeveer 4.800 werknemers. Dit segment is vooral actief in Noorwegen. Het segement houdt zich onder andere bezig met het ontwikkelen en produceren van vliegtuigmotoren en scheepsmotoren.

Het bedrijf is echter sterk afhankelijk van de gasindustrie en olie-industrie. Met deze sectoren gaat het de laatste tijd echter slecht. De vraag naar nieuwe werktuigen in de olie- en gasindustrie neemt af en daardoor neemt de omzet die kan behaald worden uit deze segmenten ook af. Er moeten daarom volgens Rolls-Royce kosten worden bespaard.