Producent stroomstootwapens Taser verandert naam in Axon in 2017

Taser International is wereldwijd bekend vanwege de stroomstootwapens die ook wel tasers worden genoemd.  Hoewel het bedrijf vanwege de taser enorm bekend is geworden verandert het bedrijf haar naam naar Axon. De naamsverandering moet duidelijk maken dat de Amerikaanse producent van stroomstootwapens (tasers) de afgelopen jaren veel meer verschillende producten heeft ontwikkeld. Het assortiment van Taser International is breder is geworden en produceert nu veel meer dan alleen de bekende tasers.

Het bedrijf gaat in 2017 verder onder de naam Axon. Onder die naam levert het bedrijf al ‘bodycams’ en de daaraan gekoppelde software en diensten. Deze producten krijgen steeds meer interesse vanuit de politiekorpsen in de VS. Deze politiekorpsen zijn onder een strenge controle komen te liggen sinds een ongewapende zwarte tiener in augustus 2014 in Ferguson door een agent werd doodgeschoten. Er wordt meer verwacht op het gebied van de controle van agenten in Amerika.  Doormiddel van camera’s kan het werk van agenten beter zichtbaar worden gemaakt. De camera’s zouden daarnaast kunnen helpen om misstanden te voorkomen.

Axon wordt steeds belangrijker.  In 2011 werd door het bedrijf nog bijna al haar omzet uit de verkoop van tasers gehaald. In 2016 veranderde dat dit en zorgden de producten en diensten van Axon in totaal voor een kwart van de opbrengsten van het bedrijf.