Philips gaat wereldwijd 4000 banen schrappen

Er worden door technologiebedrijf Philips wereldwijd vierduizend banen geschrapt. Hiervan zullen ongeveer vierhonderd gedwongen ontslagen in Nederland in vallen. Dit bericht werd maandag 24 oktober 2022 bekend gemaakt. In totaal heeft Philips over de gehele wereld 79.000 werknemers in dienst.

Leveringsproblemen

Door leveringsproblemen en een toename in de inflatie komen de resultaten van Philips verder onder druk te staan. Daarnaast heeft Philips ook te maken met de gevolgen van de strenge coronamaatregelen in China. Tot slot wordt ook de oorlog genoemd die door Rusland is gestart in Oekraïne.

Medewerkers Philips

In Nederland heeft Philips ongeveer elfduizend werknemers in Nederland in dienst. Hiervan zullen ongeveer 400 werknemers een andere baan moeten zoeken of vanwege natuurlijk verloop de organisatie moeten verlaten. In het derde kwartaal daalde de omzet van Philips met 5 procent. De omzet van het bedrijf kwam daardoor uit op 4,3 miljard euro.

Reorganisatie

Het bedrijf gaat reorganiseren en dat gaat het bedrijf naar verwachting ongeveer 300 miljoen euro kosten. Desondanks wordt er na de reorganisatie jaarlijks ook naar schatting 300 miljoen euro bespaard. Volgens Analisten kunnen de problemen met betrekking tot Philips in het vierde kwartaal van dit jaar aanhouden en wellicht zelfs tot volgend jaar.