Opel moet de werking van drie nieuwe typen dieselmotoren verklaren in 2018

Opel zal zich de komende tijd moeten verantwoorden met betrekking de werking van drie nieuwe soorten dieselmotoren die de autoproducent heeft ontwikkeld. De Duitse ministerie van Verkeer heeft dit bekend gemaakt nadat de Duitse krant Bild eerder hierover een bericht in de media had verspreid.

De overheid van Duitsland wil meer weten over het systeem dat Opel heeft geïnstalleerd om de uitlaatgassen van de dieselmotoren die aan de Euro-6-richtlijn voldoen te reinigen. Momenteel wordt er door de woordvoerder van het Duitse ministerie van verkeer niet gespeculeerd of Opel wel of niet aan de regels voldoet. Daarnaast is er ook niet bekend gemaakt in hoeveel automodellen de speciale dieselmotoren zijn geplaatst. Eveneens is onbekend hoeveel auto’s met de betreffende motoren geleverd zijn aan automobilisten. Autoproducent Opel zal de komende twee weken de tijd krijgen om de vragen die het Duitse Kraftfahrt-Bundesamt gesteld te beantwoorden. Het Duitse Kraftfahrt-Bundesamt is vergelijkbaar met de Nederlandse Rijksdienst voor Wegverkeer.

Op dit moment is Opel in tegenstelling tot een aantal andere Duitse autobouwers nog niet direct betrokken geweest bij schandalen rondom de uitstoot van fijnstof van diesels. Het sjoemelsoftware schandaal is vrijwel volledig verbonden aan het Duitse automerk Volkswagen. Opel kwam in 2017 in handen van het Franse PSA Peugeot Citroën. Deze organisatie had Opel gekocht van haar Amerikaanse branchegenoot General Motors.