NieuweStroom neemt Energieleverancier easyEnergy over in 2018

Energiebedrijf NieuweStroom heeft haar branchegenoot EasyEnergy overgenomen. Het laatste bedrijf behoorde tot de easyGroup. De easyGroup is een grote organisatie die onder andere ook achter de luchtvaartmaatschappij easyJet zit.

De energieleverancier EasyEnergy werd opgericht in maart 2017. Het bedrijf onderscheide zich van veel van haar concurrenten door de belofte om gas en elektriciteit aan te bieden tegen inkoopprijzen aan consuementen. Deze prijzen verschillen echter sterk per moment. Per uur kunnen de energieprijzen daardoor wisselen. De energieleverancier zorgde er met haar aanpak voor dat consumenten kun energiegebruik konden plannen op momenten waarop de energiekosten het goedkoopste zijn.

De bedrijven NieuweStroom en easyEnergie zijn geen onbekenden van elkaar. Beide bedrijven hebben al een tijd met elkaar samengewerkt. Door de overname kunnen de bedrijfsprocessen nog beter op elkaar worden afgestemd. De details met betrekking tot de overnamesom zijn echter nog niet bekend gemaakt. Wel is duidelijk dat het management van easyEnergy de activiteiten van easyEnergy en de verantwoordelijkheden zal overdragen aan NieuweStroom.