Nederlands router wint Innovation Award op techbeurs CES in 2019

Nederlandse producten behoren tot de beste en meest innovatieve producten ter wereld. Hiervoor wordt weer een nieuw bewijs geleverd nu de TrustBox-router en het geluidssysteem Qoobi ONE een Innovation Award hebben gewonnen op techbeurs CES. Deze internationale beurs heeft afgelopen week plaatsgevonden in in Las Vegas en is één van de grootste technologiebeurzen ter wereld. De TrustBox-router is een Nederlands product en wordt gemaakt door het bedrijf Scalys dat gevestigd is in Hengelo. De TrustBox-router kreeg de Innovation Award omdat het een router is die er voor zorgt dat zogenaamde slimme apparaten veilig online kunnen worden gebruikt.

Deze ontwikkeling heeft te maken met internet of things dat in steeds meer woningen en utiliteit wordt gebruikt als een digitaal netwerk waarmee apparaten met elkaar kunnen communiceren. Omdat hiervoor een soort internetverbinding wordt gebruikt zijn er consumenten en bedrijven die zich zorgen maken over de veiligheid van internet of things en alle apparatuur die hiermee verbonden is of aangesloten is. Systemen die de veiligheid van internet of things bevorderen zijn zeer welkom op de markt en een voorbeeld hiervan is de TrustBox-router. Deze router kreeg de prijs omdat het werd beschouwd als één van de meest innovatieve producten op de beurs.

Ook de ONE van Qoobi uit Nieuwegein viel in de prijzen. De ONE is een apparaat dat gebruikt wordt om muziek te streamen zodat het klinkt als vinyl. Er zijn verschillende categorieën waarin Innovation Awards werden uitgereikt. De Nederlandse prijzen voor de hiervoor genoemde innovaties vielen in de categorieën cyberveiligheid en audio.