Nederland heeft 4G-dekking van 90 procent in 2018

Telecomanalist OpenSignal heeft in een rapport vastgelegd dat Nederland het eerste Europese land is met een 4G-dekking van ruim 90 procent. Het onderzoeksbureau OpenSignal heeft in het State of Mobile Networks-rapport gekeken naar de beschikbaarheid van 4G-netwerken in Europese landen. Daarbij heeft OpenSignal geconstateerd dat vier aanbieders in Nederland elk een 4G-dekking hebben van minimaal 90 procent. Het gaat daarbij om:

  • KPN,
  • T-Mobile,
  • Vodafone
  • Tele2

Deze aanbieders hebben allemaal een 4G-dekking van 90 procent. Tele2 heeft met een dekking van 93,24 procent de beste dekking. KPN heeft een iets lagere dekking die op ongeveer 90,31 procent uitkomt. Door deze hoge dekking van het 4G-netwerk staat Nederland op dit gebied in de top van Europa, stelt OpenSignal. Volgens het onderzoeksbureau is dit de eerste keer dat ze een dergelijke dekkingsgraad hebben gemeten in haar Europese onderzoeken aldus een woordvoerder van OpenSignal. Verder komt uit het onderzoek naar voren dat de 4G-snelheden in Nederland verhoudingsgewijs hoog liggen. Die liggen namelijk gemiddeld rond de 40 Mbps.

De beste 4G-provider
In het rapport worden ook de verschillende providers met elkaar vergeleken en komt OpenSignal tot de conclusie dat T-Mobile gemiddeld de beste provider is. Dit heeft OpenSignal genoteerd in het rapport. De reden voor deze keuze ligt in de up- en downloadsnelheid die hoog ligt en het beperkte aantal vertragingen. In de meeste gemeten categorie├źn verslaat T-Mobile de andere providers. Bovendien heeft T-Mobile ook de hoogste 4G-snelheid. Deze heeft een gemiddelde snelheid van 50 Mbps.