Koninklijke Gazelle heeft meer dan vijftien miljoen fietsen geproduceerd in 2018

Koninklijke Gazelle heeft inmiddels haar vijftien miljoenste fiets geproduceerd. Het duurde ongeveer 125 jaar voordat de Nederlandse fietsenfabrikant dit productieaantal heeft bereikt. Ieder jaar worden door Gazelle ongeveer 250.000 fietsen geproduceerd. De laatste jaren is het aantal geproduceerde fietsen behoorlijk toegenomen.

De toename in de fietsenproductie zit onder andere in de stijgende vraag naar elektrische fietsen oftewel e-bikes. Ongeveer vijfendertig procent van de nieuwe Gazelles die worden verkocht is een elektrische fiets. Een woordvoerder van Gazelle geeft aan dat de kans groot is dat Gazelle meer e-bikes gaat produceren dan gewone fietsen.

Connected e-bikes
De ontwikkeling van fietsen stopt niet bij de e-bike. Er zijn nog nieuwe innovaties die worden doorgevoerd in de fietstechnologie. Zo werkt Gazelle bijvoorbeeld aan de connected e-bikes. Deze connected e-bikes zijn elektrische fietsen die uitgerust zijn met sensoren en andere slimme technologie. De fietsen bevatten straks systemen waarmee ze in realtime in verbinding staan met internet. Ook zullen er elektronische meldingen komen wanneer de fiets onderhoud nodig heeft. Verder zullen deze innovatieve fietsen ook beter worden beschermd tegen fietsendiefstal.