Installatiemonteur worden in september 2020

Installatietechniek is een brede technische sector die van groot belang is voor de verduurzaming van de Nederlandse energievoorziening. Geen wonder dat steeds meer mensen meer willen weten over installatietechniek en alle verwarmingssystemen die toegepast kunnen worden. Het aantal websites over installatietechniek is de afgelopen tijd aanzienlijk toegenomen. Ook het aantal opleidingen over installatietechniek en aspecten die hierbij aan de orde komen neemt toe. Er zijn verschillende benamingen die worden gebruikt voor opleidingen in de installatietechniek. Deze benamingen hebben met name te maken met de inhoud van de opleiding en het niveau.

Installatietechniek is belangrijk

Installatietechniek blijft belangrijk voor de toekomst van Nederland. Daarom is de kans groot dat installatiemonteurs ook werk blijven houden. In 2020 is het aanbod aan vacatures op de arbeidsmarkt voor installatiemonteurs al heel groot. Toch moet de grote groei in de werkgelegenheid in deze sector er nog aankomen. Zo kan men een enorme werkdruk verwachten als alle aardgasgestookte verwarmingsinstallaties moeten worden vervangen door waterstofketels en warmtepompen. Veel ontwikkelingen zijn op dit moment in volle gang.

Instromen in BBL

Een ideaal moment om nu in te stromen in een traject waarin je wordt opgeleid tot installatiemonteur. Je kunt je aanmelden voor een BBL traject installatietechniek via Technicum. Deze intermediair brengt namelijk werkzoekenden in contact met erkende leerbedrijven en ondersteund BBL-ers bij het kiezen van de juiste opleiding. Ook tijdens het BBL traject installatietechniek blijft Technicum een organisatie waar je altijd op kunt terugvallen. Wil je meer weten over BBL via Technicum? Klik dan op de knop BBL Technicum in de menubalk.