In 2022 zijn tot en met september in totaal 13.574 nieuwe motoren verkocht

In de eerste negen maanden van 2022 zijn er in Nederland in totaal 13.574 nieuwe motoren geregistreerd. Dit aantal is ongeveer 1,5 procent hoger dan een jaar geleden. Dat maakt de verkoop van motoren in 2022 tot nu toe tot een record in de afgelopen veertien jaar. Er was sprake van een grote belangstelling voor elektrische motoren. Het aantal verkochte elektrische motoren is zelfs verdubbeld. Dit bericht werd bekend gemaakt door belangenorganisaties BOVAG, Rai Vereniging en door dataverzamelaar RDC.

Volgens de BOVAG wordt de motor ontdekt als een nieuw vervoersmiddel voor woon-werkverkeer. De parkeerproblemen in Nederland nemen toe in drukke gebieden zoals grote steden. Ook zijn er meer files nu de coronacrisis voorbij is. Dat zorgt er voor dat mensen kijken naar alternatieve vervoersmiddelen. De motor kan dan een goede optie zijn. De zachte winters zorgen er bovendien voor dat motoren vrij lang gebruikt kunnen worden.

Er zijn in Nederland in totaal 793.122 motoren in bezit van motorrijders. Daarnaast hebben in Nederland ongeveer anderhalf miljoen mensen een motorrijbewijs. Een snelle rekensom maakt dat ongeveer de helft van deze mensen daadwerkelijk een motor in bezit heeft. Slechts een klein deel van deze motoren is elektrische aangedreven. In Nederland zijn op dit moment 1.434 motoren elektrisch aangedreven. Gezien de populariteit zullen de komende tijd meer motoren verkocht worden die elektrisch zijn aangedreven.