Financieel directeur BAM vertrekt per 1 juli 2018

Financieel directeur Thessa Menssen zal per 1 juli 2018 gaan vertrekken bij de BAM. Deze beslissing is tot stand gekomen ”met wederzijdse instemming” volgens de bouwonderneming. Volgens de BAM zorgen de toekomstplannen van het bouwbedrijf er voor dat er ”een andere invulling” vaan de functie moet worden gegeven. In oktober 2012 werd Menssen lid van de raad van bestuur van de BAM en sinds januari 2013 als financieel directeur.

Verlaging winstverwachting BAM
Bouwbedrijf BAM heeft haar winstverwachting over 2017 aanzienlijk verlaagd. Dit gebeurde onder andere naar aanleiding van een grote tegenvaller bij de bouw van een nieuwe zeesluis in IJmuiden. Door deze tegenvaller zal het bedrijf een aanzienlijk lager resultaat behalen dan in 2016. Eerder had de BAM nog beloofd dat het bedrijf juist een verbetering zou laten zien. Op 21 februari zal de BAM haar jaarcijfers bekend maken.
Het is niet de eerste keer dat BAM behoorlijke verliezen heeft gedraaid op bouwprojecten. Het grote bouwbedrijf uit Bunnik schrijft af en toe in op bouwprojecten tegen een te lage prijs. Daardoor draaien deze projecten verlies. Er wordt meer gedaan aan risicobeheersing sinds topman Rob van Wingerden in 2014 is aangesteld.