Europese beurzen sloten op dinsdag 6 augustus 2019 opnieuw lager

Gisteren zijn de aandelenbeurzen in Europa voor de derde dag op rij lager gesloten. In eerste instantie was er een kleine verbetering zichtbaar. Na twee dagen waarin de beurzen te maken hadden met behoorlijke verliezen ging het weer wat beter in de loop van de middag. Tegen het einde van de dag veranderde deze positieve ontwikkeling. Rond 16,45 veranderde het sentiment op de beurs.

Op dinsdag sloot AEX-index in totaal 0,6 procent lager en kwam daardoor uit op 537,3 punten. Ook de Duitse DAX-index had te maken met verlies, deze beurs verloor 0,8 procent. De Britse FTSE 100 stond rond 16.45 uur Britse tijd 0,75 procent lager. Ook de Franse beurs, de CAC 40-index leverde in en had een verlies van 0,13 procent. Niet op alle plaatsen in de wereld is er duidelijk sprake van grote verliezen. Zo gingen de Amerikaanse aandelenmarkten juist omhoog. De S&P 500 begon de dag 0,8 procent hoger. Ook de Dow Jones-index startte hoger met 0,1 procent daarnaast startte de technologiebeurs Nasdaq 1,1 procent hoger.

Dat betekent echter niet dat de markten rustig zijn geworden. De meeste financiële markten hebben last van de economische en politieke spanningen op de wereld. De centrale banken van verschillende landen hebben al actie ondernomen door de rente te verlagen of de waarde van de munt op een andere manier omlaag te brengen. De vraag naar goud is aanzienlijk gestegen. De rust lijkt echter niet teruggekeerd op de markt en zal dit waarschijnlijk ook op korte termijn niet doen. Er is nog geen einde gekomen aan het handelsconflict tussen Amerika en China. Daarnaast zorgt ook de brexit voor de mogelijke bezorgdheid.