Elon Musk wil elektrische auto in de ruimte schieten in 2018?

Elon Musk is vooral bekend als directeur van autoproducent Tesla en het ruimtevaartbedrijf SpaceX. De ondernemer is ook bekend vanwege zijn ambitieuze plannen en spectaculaire stunts. De activiteiten van zijn bedrijven komen regelmatig in het nieuws. Zo is hij bezig met de ontwikkeling van een Hyperloop. De Hyperloop zou een nieuw vervoersmiddel kunnen worden in de toekomst. Momenteel worden er verschillende testbanen gemaakt voor de Hyperloop. Kortom de Hyperloop is een idee dat in de wereld redelijk goed is ‘geland’. Een ander idee is wat te spectaculair voor de meeste burgers. Zo wil Musk een kolonie stichten op Mars. De vraag is of dit haalbaar is. Een ander bijzonder idee is het lanceren van een auto diep in de ruimte. Dit moet natuurlijk een elektrische auto zijn die afkomstig is uit de Teslafabrieken natuurlijk.

SpaceX en de ruimte
Het idee om een auto in de ruimte te schieten is natuurlijk vreemd voor de meeste mensen. Toch is de ruimte geen vreemde omgeving voor het bedrijf SpaceX waar Elon Musk ook de eigenaar van is. al vanaf 2012 wordt het ruimtestation ISS bevoorraadt door SpaceX. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de Falcon 9-raket. Dit is een raket die nadat deze haar taak heeft volbracht in de ruimte ook weer terug kan gaan naar de aarde en daar zelfstandig weer kan landen. De komende maand heeft SpaceX plannen om de grotere versie van de Falcon 9 te testen. Dit wordt de Falcon Heavy. Deze vergrote Falconraket zal volgens Musk kunnen worden gebruikt om de komende twee jaar ruimtetoeristen in een baan om de maan te laten vliegen. Volgens Musk kan er echter nog wel veel mis gaan tijdens de test die gepland staat in januari. Daarom is het verstandig om volgens hem geen miljoenen kostende lading aan boord van de raket mee te nemen.

Auto in de ruimte of niet?
Elon Musk wil graag een elektrische auto met de raket mee de ruimte in schieten. De elektrische zou volgens Musk worden uitgerust met een autoradio die het nummer Space Oddity van David Bowie zal afspelen. De elektrische auto zou volgens hem ongeveer een miljard jaar in de ruimte kunnen rondzweven als hij niet ontploft bij de lancering. Ondanks deze bijzondere ambitie is het nog wel even afwachten of er daadwerkelijk een Tesla voertuig zal worden gelanceerd met de Falcon Heavy. Elon Musk deed er tegenover de journalisten nog wat vaag over. Verschillende websites hebben het bericht wel bekend gemaakt. We zullen moeten afwachten of de lancering daadwerkelijk door zal gaan.