VDL gaat 1.250 auto’s ombouwen tot politiewagens vanaf 2017

VDL heeft een grote opdracht binnengehaald voor Mercedes-Benz. Het gaat hierbij om het ombouwen van ruim 1.250 voertuigen. Deze voertuigen gaat de Eindhovense onderneming ombouwen tot surveillance-auto’s voor de politie. Het gaat om voertuigen van de Mercedes B-klasse. Deze voertuigen maken onderdeel uit van het nieuwe wagenpark dat door de politie in gebruik genomen zou worden. De voertuigen van Mercedes Benz zullen de huidige surveillancewagens van de politie vervangen. De huidige voertuigen van de politie is de bekende Volkswagen Touran.

Mercedes B-Klasse politievoertuigen
VDL start volgend jaar met de bouw van de voertuigen. De politie wil de nieuwe surveillancevoertuigen na volgend jaar gaan gebruiken. VDL gaat verschillende aanpassingen doen aan de voertuigen. Zo krijgen de Mercedes B-klasse voertuigen onder andere licht- en geluidsinstallaties die gebruikelijk zijn voor de politie. Daarnaast zal ook op het gebied van software het nodige ingebouwd worden. Zo krijgen de surveillancewagens speciale communicatieapparatuur en wordt er een navigatiesysteem aangebracht. Uiteraard moeten de Mercedes B voertuigen ook worden voorzien van de juiste kleuren en bestickering.

Praktische aspecten
Daarnaast wordt ook naar andere praktische zaken gekeken. Zo wordt ook de achterbak anders ingericht. De achterbak moet namelijk zo ingericht zijn dat de dagelijkse uitrusting van de politie er goed in opgeborgen kan worden. Het zal in eerste instantie gaan om 875 voertuigen die worden omgebouwd. Dit zal gebeuren op de locatie van VDL Bus Venlo. Dit is een dochterbedrijf van de VDL Groep. De opdracht van het ombouwen van de politievoertuigen is afkomstig van Mercedes.

Meer projecten voor de politie
Naast deze auto’s zullen ook 375 auto’s op een andere locatie worden omgebouwd. VDL zal meerdere onderdelen voor deze projecten leveren. Het is goed mogelijk dat na verloop van tijd nog meer auto’s van het merk Mercedes omgebouwd worden. Het contract dat hiervoor is afgesloten heeft een maximale looptijd die is vastgesteld op zeven jaar. Er zijn echter geen Financiële gegevens over de deal bekendgemaakt. VDL heeft vaker auto’s omgebouwd voor de politie. Momenteel is het bedrijf bijvoorbeeld nog bezig met een project voor 256 ME-bussen.