Digital Shadows groeit en breidt senior managementteam uit in 2018

Amsterdam, 6 juli 2018 – Digital Shadows, expert op het gebied van digital risk management, kondigt de uitbreiding aan van het senior managementteam om de groei van het bedrijf te ondersteunen. Digital Shadows monitort sinds 2011 de digitale risico’s van organisaties op het open, deep en dark web. Met bijna 200 medewerkers in dienst en kantoren in Londen, San Francisco, Dallas, Singapore en Duitsland bedienen zij meer dan 200 organisaties wereldwijd. Sinds Alastair Paterson en James Chappell het bedrijf oprichtten, hebben zij in totaal 49 miljoen dollar aan investeringen opgehaald.

Nieuwe aanwinsten
Digital Shadows groeit met twee nieuwe medewerkers. Felix Knoll voegt zich bij het managementteam als Chief Revenue Officer. In zijn nieuwe functie houdt hij toezicht op het succes van de klanten en de wereldwijde sales van SearchLight. Knoll bouwde hiervoor de wereldwijde salesafdeling op voor eSentire, een leider op securitygebied. Daarvoor werkte hij onder andere voor Symantec, Mercury Interactive en Sun Microsystems.

Daarnaast is Russell Bentley van start gegaan bij Digital Shadows als Vice President Product. Hij is verantwoordelijk voor de productstrategie en leidt de teams voor productbeheer en gebruikerservaring. Hij zorgt ervoor dat Digital Shadows waardevolle problemen voor haar klanten blijft oplossen naarmate de markt en bedreigingen zich ontwikkelen. Bentley heeft meer dan tien jaar technische ervaring op het gebied van cybersecurity, onder andere als VP Product Management bij BAE Systems Applied Intelligence.

Interne veranderingen
Naast de uitbreiding met twee nieuwe medewerkers vindt binnen het managementteam een aantal veranderingen plaats. Zo bekleedt James Chappell, voorheen CTO bij Digital Shadows, de nieuwe functie van Chief Intelligence & Innovation Officer. In deze rol zal hij nieuwe oplossingen aandragen en uitvoeren voor de dienst Searchlight. Chappell heeft meer dan tien jaar gewerkt als beveiligingsarchitect en adjunct-hoofd informatiebeveiliging bij BAE Systems Detica.

Bryan O’Neil volgt Chappell op als Chief Technology Officer. Sinds de oprichting van Digital Shadows werkt hij aan de technische architectuur van SearchLight. O’Neil heeft vijftien jaar ervaring in de ontwikkeling en architectuur van bedrijfskritische systemen. Eerder werkte hij samen met BAE Systems Detica en ondersteunde hij zowel klanten van verschillende ministeries in het Verenigd Koninkrijk als klanten van AA, Three, Sainsburys en Vodafone.

Emily Biggs is aangesteld als Vice President of Engineering. Ze is gespecialiseerd in architectonische bedrijfskritische systemen, met name op het gebied van Big Data Risk Intelligence. Voor haar overstap naar Digital Shadows werkte Biggs bij BAE Systems Detica als hoofdontwikkelaar, technisch projectmanager en technisch architect.

Tot slot heeft Alex Seton de rol van Senior Vice President Business and Corporate Development op zich genomen en zet hij zijn inspanningen voort om zakelijke en technologische partnerships over de hele wereld te ontwikkelen. Alex staat in de cybersecuritybranche bekend om zijn vermogen om overtuigende productoplossingen en strategische samenwerkingsverbanden te identificeren en te leveren.

We zijn op een spannende manier bezig met het oplossen van de problemen van klanten die worstelen met het beheer van hun digitale risico’s“, aldus Alastair Paterson, CEO en medeoprichter van Digital Shadows. “Ik ben verheugd om de voortdurende groei en evolutie van ons bedrijf te zien. Ik ben blij om leiders als Knoll en Bentley te mogen verwelkomen en feliciteer de andere seniors die ons bedrijf blijven helpen groeien en evolueren. Samen ondersteunen we bedrijven om hun digitale voetafdruk en daarmee risico’s te managen.”