Nederlandse exploitant van snellaadstations breidt uit naar Londen in 2017

Fastned is een Nederlandse exploitant van snellaadstations voor elektrische auto’s. Dit bedrijf maakte woensdag 26 april bekend dat ze een overeenkomst heeft gesloten met overheidsorgaan Transport for London (TfL). De organisatie TfL is een organisatie die in Londen verantwoordelijk is voor het openbaar vervoer en de infrastructuur in de hoofdstad van Engeland. De organisatie heeft zichzelf tot doel gesteld om voor 2020 minimaal driehonderd snellaadpunten te realiseren in en rondom Londen. Deze snellaadpunten zouden de ambitie van de hoofdstad moeten realiseren.

Londen kwam eerder in het nieuws vanwege de enorme luchtverontreiniging waar de stad mee te maken heeft. De lucht is door de uitlaatgassen zo slecht dat de levensverwachting van de Londenaren naar beneden wordt bijgesteld.  Loden wil de luchtvervuiling in de stad aanzienlijk verminderen. Dit moet mede worden gerealiseerd door onder meer elektrische voertuigen op de weg krijgen.

Fastned deed haar aankondoging kort nadat ze een bericht in de media had gebracht dat het bedrijf ook stappen zet in Duitsland. Inmiddels heeft Fastned 61 stations operationeel. Het bedrijf heeft de ambitie om in heel Europa een omvangrijk netwerk van snellaadstations te realiseren. Het bbedrijf zoekt de samenwerking op met verschillende branchegenoten in andere landen.