Deutsche Post gaat elektrische bestelwagens bouwen in 2016

De Deutsche Post gaat elektrische bestelwagens bouwen voor eigen gebruik. Het gaat hierbij om bestelwagens van het type Streetscooter. De Deutsche Post wil de eerste tweeduizend Streetscooters nog in 2016 produceren. Het is de bedoeling dat er uiteindelijk 30.000 Streetscooters worden geproduceerd en in gebruik genomen door de Deutsche Post.

Streetscooters voor andere bedrijven?

Het is mogelijk dat de Streetscooters ook aan andere bedrijven worden geleverd.  Dit is echter afhankelijk van de vraag naar deze voertuigen. Een woordvoerder van de Deutsche Post heeft al laten weten dat er interesse is in de Streetscooters die het bedrijf wil bouwen. Op dit moment heeft de Deutsche Post de volledige productiecapaciteit nodig voor de bouw van Streetscooters voor eigen gebruik.

De bouw van de voertuigen wordt gedaan door een onderdeel van de Deutsche Post. Dit is het onderdeel Streetscooter en is oorspronkelijk opgericht in 2010. Streetscooter werd echter anderhalf jaar geleden overgenomen door het postbedrijf. Daardoor kan de Deutsche Post nu zelf elektrische voertuigen bouwen voor eigen gebruik of voor andere afnemers.

Reactie van Technisch Werken

Dit is een interessante ontwikkeling.  Een postbedrijf dat gericht is op duurzame vervoersmogelijkheden met geringe milieubelasting.  Een stukje ondernemerszin is het zeker. Er zijn niet veel postbedrijven die een voertuigenbouwer kopen. Ze vormen zelf de grootste opdrachtgever maar kunnen door het gebruik van de Streetscooters ook meteen hun product overal tonen en dus promoten.  Dat is handig bekeken.  Als hun eigen grote order is afgerond zal er vast animo zijn van nieuwe klanten, tenminste als het product goed bevalt. De Deutsche Post zal namelijk door het grootschalige gebruik van de Streetscooters ook meteen de technische mankementen merken als het product niet goed functioneert.