Co2-schandaal bij Volkswagen blijkt kleiner vermoed werd

In een eerdere prognose werd het aantal auto’s dat betrokken zou zijn bij het Co2-schandaal van Volkswagen geraamd op 800.000. Nu blijkt dat dit aantal naar verwachting lager zal zijn. Deze informatie werd woensdag 9 december 2015 zelf door Volkswagen naar buiten gebracht. Bij negen modelvarianten vond Volkswagen lichte afwijkingen. Jaarlijks worden door Volkswagen 36.000 van de modellen geproduceerd. Dat is ongeveer een half procent van de jaarlijkse productie van Volkswagen.

Onderzoek
Het onderzoek naar de automodellen van Volkswagen wordt gedaan door een neutrale partij.  De auto’s die de juiste uitstoot van koolstofdioxide geven mogen worden verkocht. Door Volkswagen worden de negatieve impact op de resultanten, die geraamd is op twee miljard euro, niet bevestigd. Volgens Volkswagen ging het bij de auto’s waar een afwijking werd aangetroffen slechts om lichte deviaties van het gemiddelde.

Reactie van Technisch Werken
Door het dieselschandaal is er weer een nieuw woord aan ons vocabulaire toegevoegd namelijk sjoemelsoftware. Volkswagen ging diep door het stof en beloofde beterschap. Het autoconcern is nu druk bezig om haar naam weer te herpositioneren op de markt. Dat is niet eenvoudig maar de beste manier is het vertrouwen herwinnen van de consument door ‘schoon schip’ te maken. Dit houdt in dat alle ‘verdachte’ technieken uit auto’s moeten worden gehaald en vervangen worden door betrouwbare techniek. Pas als dit gebeurd kan men Volkswagen weer een betrouwbaar automerk noemen.