Volkswagen gaat samen met Chinese Anhui Jianghuai Automobile elektrische auto’s maken vanaf 2016

Autoproducent Volkswagen gaat samen met het Chinese Anhui Jianghuai Automobile elektrische auto’s produceren. Volkswagen en Anhui Jianghuai Automobile hebben hierover een overeenkomst gesloten. Matthias Müller de topman van Volkswagen maakte woensdag 7 september 2016 bekend dat er nog onderzoek moet worden gedaan naar de haalbaarheid van het samenwerkingsverband. Voor autobedrijf Volkswagen is China een belangrijke markt.

Volkswagen maakt veel kosten in verband met het dieselschandaal maar is desondanks niet van plan om te stoppen met investeren in China. Ook de investeringen die Volkswagen doet in China zijn fors. Voor 2016 komen de investeringen al op meer dan 4 miljard euro voor Volkswagen. Er wordt echter ook veel verkocht in China. Het aantal Volkswagens dat verkocht is nam enorm toe de afgelopen jaren. In 2015 verviervoudigde de Volkswagenverkoop in China en kwam daarmee op 180.000 verkochte auto’s.

Together – strategy 2025
Volgens Matthias Müller moet Volkswagen de focus de komende jaren meer gaan leggen op nieuwe technologie zoals het geautomatiseerd rijden. Ook de ontwikkeling en optimalisatie van elektrische auto’s moet meer aandacht krijgen. Volgens Volkswagen moeten er binnen tien jaar tijd in ieder geval dertig elektrische Volkswagenmodellen zijn ontwikkelt. Voor Volkswagen is China ook een belangrijke afzetmarkt voor elektrische auto’s. Het dieselschandaal heeft er voor gezorgd dat het imago van Volkswagen is beschadigd. Door schonere auto’s te produceren hoopt Volkswagen haar imago groener en positiever op de markt neer te zetten. In de zomer van 2016 werd door Topman Matthias Müller de nieuwe strategie ‘Together – strategy 2025’ gepresenteerd. In deze strategie is veel aandacht besteed aan elektrische auto’s en zelfrijdende auto’s.