China sluit duizend productiebedrijven voor 2020

De Chinese overheid is van plan om haar economie te herstructureren. Daarvoor wil het land ongeveer duizend productiebedrijven sluiten. Deze bedrijven zouden gesloten worden voor 2020. De maatregel moet er voor zorgen dat de economieën van verschillende Chinese steden beter in balans komen.

Dit bericht werd bekend gemaakt door Liu Bozheng. Hij is de vicedirecteur van het departement dat de integratie van de Peking-Tianjin-Hebei-regio uitvoert. Het Chinese persbureau Xinhua heeft zaterdag 27 januari 2018 het bericht van de vicedirecteur verspreid in de media.

Er worden niet alleen productielocaties gesloten. Zo worden er namelijk ook nog eens driehonderd logistieke centra gesloten. Verder worden een aantal grote bedrijven en opleidingsinstituten verhuisd. Hierbij kan men ook denken aan universiteiten en ziekenhuizen. Zo wordt er door de Chinese overheid ongeveer 12,2 miljard yuan besteed aan het verplaatsen van niet-essentiële bedrijven en instituten van Peking naar andere locaties dan de locaties waar ze zich nu bevinden. Het bedrag, 12,2 miljard yuan, is vergelijkbaar met 1,55 miljard euro.