BMW en Mercedes verlagen prijzen per 1 april 2019

De Duitse autoproducenten BMW en Mercedes gaan per 1 april hun prijzen in China verlagen. Dit bericht werd maandag 18 maart 2019 bekendgemaakt door de autofabrikanten op social media. BMW en Mercedes hebben het besluit genomen nadat de Chinese overheid eerder bekend had gemaakt dat ze de btw zal verlagen om daarmee de economische groei in China te bevorderen.

De economie van China is al een tijdje aan het stabiliseren. De groei van de economie gaat nauwelijks vooruit. Daarom wil de overheid dat er meer geld wordt uitgegeven. Mensen moeten meer producten kunnen kopen. De bestedingen van consumenten in China zijn al een tijd aan het dalen. De verkoop van auto’s valt daardoor ook tegen. Niet alleen Chinese bedrijven hebben hier last van. Ook de auto-industrie van andere landen komt daardoor in de problemen. Duitsland levert bijvoorbeeld ook auto’s aan Chinese consumenten. Doordat de verkoop van auto’s in China afnam konden ook het Duitse BMW en Mercedes minder auto’s verkopen in China.

De verkoop van auto’s gaat nu waarschijnlijk wel omhoog in China. De btw is verlaagd en BMW en Mercedes hebben aangegeven dat ze de prijzen voor auto’s ook gaan verlagen. Mercedes gaf op WeChat aan dat de prijsverlaging van het automerk een antwoord is op de btw-verlaging. Voor Chinezen worden BMW’s en Mercedes-voertuigen de komende tijd dus aanzienlijk goedkoper.