BBL installatietechniek volgen via uitzendbureau in 2019

BBL opleidingen worden steeds belangrijker in de techniek. Door het tekort aan technisch personeel wordt er meer aandacht besteed aan het opleiden van toekomstige vakkrachten. BBL opleidingen zijn hierbij erg in trek omdat BBL in feite werken en leren is. In de installatietechniek en elektrotechniek wordt veel samengewerkt met mbo-opleidingsinstituten op het gebied van BBL. Technische uitzendbureaus ondersteunen werkgevers in de installatiebranche in de praktijk ook op het gebied van BBL. Er moeten namelijk ook kandidaten worden gevonden om een BBL-opleiding te volgen. Uitzendbureaus zijn bij uitstek geschikt om geschikte kandidaten voor BBL opleidingen te zoeken en te selecteren.

BBL carrousel
De samenwerking tussen installatiebedrijven, opleidingsinstituten en uitzendbureaus wordt in de praktijk optimaal benut. Er worden door sommige uitzendbureaus zelfs speciale concepten op dit gebied ingevoerd. Hierbij kun je denken aan het BBL carrousel dat is ingevoerd door Technicum uitzendbureau. In het BBL carrousel wordt gerouleerd tussen uitzendkrachten met een BBL opleiding en opdrachtgevers in de installatietechniek en elektrotechniek. Dat zorgt er voor dat een BBL elektrotechniek of een BBL installatietechniek in kwaliteit wordt geoptimaliseerd. De BBL-er die één van deze opleidingen volgt krijgt namelijk tijdens het BBL-traject verschillende projecten in zowel de woningbouw, utiliteit en industrie. Zo ontstaat een breed beeld van de installatiebranche.

Aanmelden voor BBL installatietechniek of elektrotechniek
Het aanmelden voor een BBL opleiding in de elektrotechniek of installatietechniek is vrij eenvoudig. Dat kan bijvoorbeeld ook op deze website via de knop BBL Technicum. Deze knop vind je in de menubalk. Je komt dan op een aanmeldformulier waarmee je jezelf kunt aanmelden voor de BBL opleiding naar keuze. Mocht je nog niet weten welke opleiding je precies wilt gaan volgen dan is dat geen probleem. Een opleidingsadviseur geeft je kosteloos en vrijblijvend een advies over de opleiding die bij jou profiel past en die de grootste kans op een baan geeft. Met een BBL opleiding installatietechniek of een BBL opleiding elektrotechniek heb je een baangarantie van bijna 100 procent.