BBL belangrijke oplossing voor invullen technische vacatures eind september 2018

In de techniek staan veel vacatures open in Nederland. Dat blijkt onder andere op de jobboards, vacaturekranten en de vele websites van bedrijven en uitzendbureaus. Ondanks de grote hoeveelheid vacatures worden nog maar weinig kandidaten gevonden voor een baan in de techniek. Er zijn namelijk minder werkzoekenden in de techniek. Mensen met een technische achtergrond konden de afgelopen maanden en zelfs jaren prima aan een baan komen. Daarom hebben de ervaren technici in 2018 bijna allemaal een baan.

Bedrijven die echter behoefte hebben aan nieuw technisch personeel moeten creatieve oplossingen bedenken. Als geschikt personeel niet gevonden kan worden moet je werkzoekenden zonder technische achtergrond ontwikkelen tot een vakkracht. Daarvoor zijn BBL opleidingen heel geschikt. Geen wonder dat na de bouwvak nog veel mensen en bedrijven er voor kiezen om BBL trajecten in te zetten. Een BBL traject heeft voordelen voor de werkzoekende omdat hij of zij dan een nieuwe invalshoek krijgt in de loopbaan en de kans op werk wordt vergroot.

Voor een werkgever zijn BBL trajecten een nuttig middel om een bredere instroom aan nieuw personeel te krijgen. Juist in een tijd waarin er krapte is op de arbeidsmarkt kunnen BBL trajecten er voor zorgen dat er nieuwe kandidaten solliciteren die eerder geen aansluiting hadden op de vacatures voor ervaren krachten. Daarom zetten steeds meer bedrijven vacatures open voor BBL-ers. Dit zijn zogenaamde BBL vacatures. Daarvoor schakelen bedrijven ook mbo opleidingsinstituten in en technische uitzendbureaus (voornamelijk VCU gecertificeerde uitzendbureaus). Door samen te werken op de arbeidsmarkt wordt de krapte aan personeel in de techniek effectief opgelost. Via deze website kun je overigens ook in aanmerking komen voor BBL. Gebruik daarvoor de knop BBL Technicum.