Aston Martin Valkyrie exemplaar wordt voorzien van maanstoflak

Aston Martin Valkyrie is een hypermoderne bolide die ontwikkeld is in samenwerking met de Advanced Technologies-afdeling van Red Bull Racing. Het automodel is volledig gemaakt van koolstofvezel en heeft als krachtbron een 6,5-liter V12 motor. Daarnaast is er een Rimac elektromotor in geplaatst die zorgt voor nog meer vermogen. Volgens bronnen zou de nieuwe De Aston Martin Valkyrie een vermogen hebben van meer dan 1.100 pk.

150 Exemplaren
Het spreekt voor zich dat een dergelijke exclusieve raceauto alleen kan worden aangeschaft door zeer rijke mensen. Vooral de beperkte oplage zorgt er voor dat ook onder rijken deze auto’s als zeer exclusief kan worden beschouwd. Er zullen namelijk maar 150 Aston Martin Valkyries gebouwd worden.

Valkyrie
De naam Valkyrie is onder andere bekend vanwege de ‘Ride of the Valkyries’ of ‘Die Walküre’ die een het klassieke meesterwerk ‘Der Ring des Nibelungen’ van de Duitse componist Richard Wagner. Deze Walküre zijn strijdgodinnen uit de Noordse mythologie die gevallen helden van het slagveld zouden meenemen zodat zij dienst konden doen als boodschappers van Odin. De keuze voor de naam Valkyrie voor een sportwagen moet tot de verbeelding spreken.

Maanstof in autolak

Om de auto helemaal tot een bijzonder geheel te maken heeft een toekomstige eigenaar van een Aston Martin Valkyrie bedacht om maanstof te laten verwerken in de autolak van zijn sportwagen. De Amerikaan Kris Singh had de wens om een ongekende personalisatieoptie doorvoeren op zijn Valkyrie. Volgens de zijn Instagram-pagina is Singh een managing partner van een investeringsmaatschappij en staat hij eveneens te boek als Lamborghiniks op Instagram.

Hij had overleg met de creative director voor het exterieur design bij Aston Martin en kwam op het idee om een maansteen te laten vergruizen tot stof. Deze stof, moondust, zou dan in de lak verwerkt moeten worden. Er werd hiervoor een compleet nieuwe lakkleur bedacht in samenwerking met Aston Martin. Zo ontstond de lakkleur Karosserie Lunar Red. Singh heeft aangegeven dat de Nederlandse auto-ontwerper Marco van Overbeeke had meegeholpen bij het personaliseren en samenstellen van de Valkyrie sportwagen.

Autocollectie
Singh heeft bijzondere collectie auto’s in zijn bezit. Hij is onder andere groot liefhebben van Lamborghini waardvan een van de drie geproduceerde exemplaren van de Lamborghini Veneno heeft weten te bemachtigen. Voor deze Veneno zou hij in 2013 volgens geruchten 4 miljoen dollar hebben betaald. Ver der is hij de eigenaar van Koenigsegg Agera XS en een Pagani Huayra BC. Deze Pagani Huayra BC is ook een zeer exclusieve auto en heeft een geschatte waarde van 2,8 miljoen dollar.