Aston Martin behaalde verlies in eerste helft 2019

Autoproducent Aston Martin heeft in de eerste helft van 2019 verlies geleden. Het verlies voor belastingen kwam uit op 78,8 miljoen pond. Dat is omgerekend ongeveer 86 miljoen euro. Het bericht werd woensdag 31 juli 2019 bekend gemaakt door Aston Martin. Daarbij werd aangegeven dat de Europese vraag in de afgelopen tijd is gedaald met twintig procent.

Het bedrijf heeft echter niet alleen te maken met een teruglopende vraag in Europa. Er is ook sprake van hogere uitgaven vanwege een nieuwe fabriek die Aston Martin heeft gebouwd. Op termijn moeten uit de nieuwe fabriek nieuwe SUV’s worden geproduceerd. Aston Martin beschouwd het verlies als een flinke tegenvaller. In de eerste helft van 2018 had de autoproducent nog een winst weten te behalen van 22,7 miljoen euro.

Vanwege het slechte resultaat van de eerste helft van 2019 is Aston Martin genoodzaakt om de verkoopverwachting voor 2019 bij te stellen. Dit jaar verwacht Aston Martin in totaal maximaal 6.500 nieuwe auto’s te kunnen afleveren. Dit is aanzienlijk lager dan de 7.300 exemplaren die het bedrijf eerder had verwacht te kunnen afleveren.