Accell Group koopt bakfietsenmerk Babboe in 2018

Fietsfabrikant Accell Group gaat het bedrijf Velosophy volledig overnemen. Dit bedrijf is het moederbedrijf van bakfietsmerk Babboe. Tot voor kort had Accell al een minderheidsbelang van 35 procent in het bedrijf. Dit belang wordt echter uitgebreid naar 100 procent. Dat betekent dat Accell volledig eigenaar wordt van het bedrijf.

Overname Velosophy
Het bericht over de overname werd vrijdag 13 juli 2018 bekend gemaakt. Daarbij werden echter geen financiële details te vrijgegeven. Het bedrijf Accell is bekend als producent van verschillende fietsmerken zoals Batavus en Sparta. Ton Anbeek is de topman van Accell en geeft aan dat de aankoop van het bedrijf Velosophy er voor zorgt dat het concern zich niet alleen gaat richten op consumenten maar ook op bezorgers van pakketten, maaltijden en boodschappen. Deze producten worden namelijk steeds vaker in bakfietsen en elektrische bakfietsen getransporteerd in stedelijke gebieden.

Bakfietsen
Het bedrijf Velosophy produceert naast de Babboe bakfietsen ook het bakfietsmerk CarQon en Centaur Cargo. Dit is een specialist in bakfietsen voor bedrijven. Het merk Babboe is een begrip geworden in de fietswereld. Het bedrijf werd ruim tien jaar geleden op de markt gebracht. Inmiddels is het bedrijf actief in 22 landen en naar eigen zeggen marktleider in Europa.