Aandelenmarkten op dinsdag 25 februari 2020 dieprood vanwege zorgen over coronavirus

Gisteren, op dinsdag 25 februari 2020, zijn de aandelen van veel bedrijven op de beurzen aanzienlijk lager genoteerd. Dat is een direct gevolg van de zorgen die beleggers hebben over het coronavirus. De impact van dit virus wordt steeds groter. Economen en investeerders zijn bang voor de effecten van dit virus op de economie en de maatschappij.

Vorige week woensdag sloot de AEX-index twee procent lager. Afgelopen maandag daalde de toonaangevende Amsterdamse beursindex wederom lager. De daling kwam nu uit op 3,9 procent. De beurs in Nederland is geen uitzondering. Ook in andere Europese landen daalden de beurzen. Zo hadden de beurzen in Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk te maken met flinke waardedalingen in de aandelen. In de Verenigde Staten stonden de aandelenmarkten meer dan 1 procent lager rond 17.30 uur.

De zorgen over de effecten van het coronavirus zijn groter aan het worden. Toch zijn er ook geruststellende berichten. Hoewel bepaalde mensen met een zwakke gezondheid heel kwetsbaar zijn voor het coronavirus kunnen veel mensen met een goede gezondheid het virus goed overleven. Veel virologen zijn daarom niet in paniek. Wel wijzen ze er op dat voorzichtigheid belangrijk is en dat men er alles aan moet doen om de verspreiding van het virus te beperken.