Technisch Werken

Vertrouwen in woningmarkt daalt in 2018

De Vereniging voor Huiseigenaren (VEH) hanteert een indicator waarmee het vertrouwen in de woningmarkt in kaart wordt gebracht. Deze vertrouwensindicator is na de economische crisis omhoog gegaan wat duidelijk maakt dat mensen een toenemend vertrouwen hebben in de woningmarkt. Momenteel is de vertrouwensindicator van de belangenvereniging nog positief. Toch daalt het vertrouwen van mensen in de woningmarkt al een tijdje. Dat werd woensdag 13 juni 2018 gemeld door de VEH.

Aan het einde van de maand mei stond de zogenaamde Eigen Huis Marktindicator op een stand van 104 punten. In 2017 stond deze indicator in dezelfde maand nog ongeveer 10 punten hoger. Toch is er nog geen reden voor bezorgdheid. Als de indicator boven de 100 punten staat is er nog sprake van een overwegend positief beeld van de woningmarkt onder de mensen die deelnemen aan het onderzoek. Als de indicator onder de 100 punten komt is de meerderheid op de woningmarkt negatief gestemd.

Het gedaalde vertrouwen op de woningmarkt zou volgens het VEH worden veroorzaakt door twee ontwikkelingen. Ongeveer 62 procent van de Nederlanders vinden de huizenprijzen momenteel te hoog voor koopwoningen. Daarnaast is ongeveer de helft van de mensen die de enquête hebben ingevuld van mening dat er veel te weinig aanbod in. Vooral in bepaalde prijsklassen is weinig aanbod.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!