Technisch Werken

Verkoop tweedehands auto’s toegenomen in 2019

Het afgelopen jaar zijn er door Nederlandse consumenten meer tweedehands auto’s gekocht bij autobedrijven. In totaal werden 1.195.348 aankoopcontracten van een gebruikte auto genoteerd. Dit aantal aankoopcontracten maakt duidelijk dat er in 2019 meer gebruikte personenauto’s zijn verkocht dan in 2018 het geval was. De cijfers over de autoverkoop werden door VWE Automotive op maandag 6 januari 2020 bekend gemaakt. Het verschil in de autoverkoop tussen 2018 en 2019 is 28.565 gebruikte auto’s. Dat maakt duidelijk dat er in 2019 aanzienlijk meer auto’s verkocht werden. De stijging komt uit op 2,4 procent.

Er werden volgens VWE Automotive minder auto’s door particulieren verkocht aan andere particulieren. Tussen consumenten onderling daalde dus de verkoop van gebruikte auto’s. Deze daling kwam uit op 1,2 procent waardoor de verkoop van auto’s tussen consumenten onderling uitkwam op 699.072 verkochte exemplaren. Volgens VWE Automotive was Volkswage het meest populaire merk. Op de tweede plek stond Peugeot gevolgd door Opel. In de top drie meest verkochte modellen stond de Volkswagen Golf in 2019 op de eerste plek, de Volkswagen Polo op de tweede plek en de Opel Corsa op plek drie.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!