Technisch Werken

Tata Steel schrapt mogelijk 2.500 banen vanaf 2019

Staalproducent Tata Steel heeft plannen om in Nederland minimaal 170 miljoen euro te bezuinigen. Dit bericht werd bekend gemaakt door NH Nieuws op maandag 21 oktober 2019. De bekendmaking gebeurde op basis van een memo van het personeel. Als deze bezuinigingen daadwerkelijk doorgevoerd zullen worden zal dat een effect hebben op de werkgelegenheid. Door de bezuinigingen in de fabriek in Velsen zullen 2.500 banen verdwijnen. Dat is ongeveer een kwart van alle banen die aanwezig zijn bij de staalproducent in Nederland.

De staalproducent gaat echter ook op andere locaties in Europa bezuinigingen doorvoeren. In heel Europa zou het totaal aan bezuinigingen terechtkomen op 830 miljoen euro. Voor Nederland wordt echter geen specifiek bedrag genoemd. Er werd volgens NH Nieuws een melding gemaakt van het verlagen van personeelskosten met 170 miljoen euro. Dit omvat slechts een deel van de bezuinigingen, mogelijk valt het totaalbedrag van de bezuinigingen in Nederland dus nog hoger uit.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!